Façana Casa Vicenç
Façana principal

Casa Vicenç de Gaudí

Restauració recuperant l'estructura original

Recupera l'estructura original de casa unifamiliar i es restaura a fons. Els arquitectes José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres i David García han treballat per tornar a la idea inicial de Gaudí. Ara serà un centre cultural pels interessats en l'arquitectura modernista. Va ser la primera obra que Antoni Gaudí va dirigir tot sol.

Es va construir entre 1883 i 1885 com una casa d'estiueig per a la família Vicenç. El 1899 la família Jover va comprar la casa. Volien tres pisos independents per viure-hi tot l'any. En aquells moments Gaudí estava amb altres projectes i els va adreçar al seu amic Joan Baptista Serra de Martínez per fer la reforma.

La banca andorrana MoraBanc la va adquirir el 2014 i s'ha gastat uns 4 milions d'euros en la restauració.

Amb la reforma del 2017 s'ha volgut recuperar la terrassa i una escala original en la part central de l'edifici. En dividir en pisos, aquesta escala es va perdre i no es conserva documentació. Els arquitectes han optat per una escala que no intenta imitar la de Gaudí. També incorporen un ascensor. Aquesta escala és el canvi estructural més important que la rehabilitació ha comportat.

La inauguració s'ha fet el 16 de novembre del 2017. Es preveu que al llarg de l'any hi passin 150.000 persones.

La Casa Vicenç està en el carrer Carolines al barri de Gràcia de Barcelona. El carrer és estret i les aceres petites. Per evitar cues que molestin als veïns les entrades es compraran per Internet. La gent que arribi abans de la hora es podrà esperar a la cafeteria de la planta baixa.


Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... Cantonada i detalls porta jardí
Forjats de la porta del jardí
Vista superior
Taulada i jardí
Detall amb colors vius
Detall
Posa el teu correu
per tenir noticies de BG
Gràcies per la confiança.
Estarem en contacte