NOTICIES ARQUITECTURA I ESTRUCTURA

Colegi Arquitectes Catalunya (COAC)
Seu actual del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, a Barcelona. Abans de la rehabilitació. Fotografia de Joan Gil

Fuses i Viader rehabilitaran
la façana de l'edifici del COAC

Juny 2014. L'equip d'arquitectes arquitectes Fuses i Viader i els arquitectes Jorge Perea i Jordi Mansilla han guanyat el concurs per rehabilitar la la façana del Col·legi d'arquitectes de Catalunya (COAC).

Es van presentar més d'un centenar d'equips. El guanyador es va fer públic el passat 3 de juny del 2014.

L'edifici es va estrenar el 1962. L'arquitecte responsable va ser Xavier Busquets. És un edifici singular de Barcelona que s'emmarca dintre de l'anomenat moviment modern. Segurament l'element identificatiu més important és el mural de Picasso que ocupa tres cares de l'edifici.

Després de més de 50 anys era necessària una reforma. Es volia que el nou edifici fos sostenible i que els canvis poguessin durar un període llarg de temps.

Fuses, Viader, Perea i Mansilla han buscat respectar al màxim la obra original posant al dia els seus elements més representatius com son la façana de Picasso.

L'edifici té importants mesures d'estalvi energètic. Hi haurà vidres de tres capes, persianes per controlar l'entrada de sol i una part externa de vidre fotovoltaic. També hi haurà mesures d'aïllament acústic.

Les obres començaran a principis del 2015 i duraran un any.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG...
Posa el teu correu
per tenir noticies de BG
Gràcies per la confiança.
Estarem en contacte