fusta transparent
La fusta tractada és transparent i més resistent

Estructures de fusta transparent

Fusta transparent, que no es crema i és resistent a l'aigua.

El principal inconvenient de la fusta convencional com material de construcció és que es fa malbé amb la humitat i que es pot cremar.

Una empresa francesa fa un tractament a la fusta que millora les seves qualitats. Un procés químic n'extreu l'aire i el substitueix per una barreja de polímers. Això fa que sigui translúcida, resistent a l'aigua i més forta que la fusta convencional.

El material resultant és més econòmic que el ciment. La construcció també és més ràpida ja que no cal esperar que s'assequi com passa amb el ciment. Per altra banda, es pot fer servir fustes de baixa qualitat. Això facilita que es puguin fer servir les que estan a prop del lloc de construcció.

El procés ha estat desenvolupat per l'arquitecte Timothée Boitouzet. La seva empresa Woodoo ja comercialitza el producte. Ara per ara, només fa peces de fusta de petites dimensions per elements complementaris o decoratius. Tot i això, ja treballen per poder fer servir aquest tipus de fusta com element estructural en un futur proper.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG...