la-borda interior habitatges
Interior habitatges

Estructura de fusta a Barcelona

És una propietat col·lectiva gestionada per la cooperativa la Borda. Tota l'estructura és de fusta contralaminada menys la planta baixa que és de formigó armat. Les obertures són també de fusta. Tot plegat redueix la petjada ecològica.

Hi ha un gran pati central cobert amb un hivernacle. Això permet millorar les ventilacions a l'estiu i reduir les pèrdues a l'hivern.

Han decidit no construir aparcament. És una aposta per la mobilitat sostenible. Això també ha reduït considerablement el cost total.

Serà l'edifici amb l'estructura de fusta més alt de l'estat. Té planta baixa més 6 plantes. Es faran 28 habitatges. El preu final serà de 3 milions d'euros. La construcció durarà uns 14 mesos.

Els arquitectes són Lacol SCCL, l'estructura Miguel Nevado, enginyeria Arkenova SCCL i consultoria ambiental Societat Orgànica i PAUS.

La Cooperativa La Borda defensa un model alternatiu de gestió i propietat de la l'habitatge. L'edifici s'aixeca sobre un solar cedit per l'Ajuntament de Barcelona pels propers 75 anys.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... estructura una de les plantes
Estructura una de les plantes
Estructura pati
Estructura pati
Estructura general
Estructura general