Steve Jobs Theater
Auditori Campus Apple

Steve Jobs Theater, arquitectura i estructura

S'inaugura l'Auditori d'Apple amb el iPhone X

El 12 de setembre Apple va presentar el nou iPhone X. També va inaugurar l'Auditori en el nou campus. Porta el nom de Steve Jobs Theater.

L'edifici està situat en una zona elevada del campus, al costat de l'edifici principal. Ha estat dissenyat per Foster + Partners. Com la resta d'edificis del campus, funciona cent per cent amb energies renovables.

Tim Cook, CEO de Apple, va començar la presentació amb un emotiu record a Steve Jobs. El nou edifici agafa el seu nom com homenatge i per mantenir viu el seu llegat.

L'estructura

Un sostre en forma de lent recolza suaument en un cilindre transparent de vidre de 6,6 m d'altura i 41,1 m de diàmetre. Mentre semblava fluir sense esforç, és, de fet, el sostre de fibra de carboni més gran del món, amb un pes de 73,2 tones. Desafiant encara més els límits de la materialitat, només quatre capes de vidre formen el suport estructural. El vidre és tot el que sosté el sostre: no hi ha una sola columna. És l'estructura més gran de vidre de tot el món.

El disc del sostre comprèn 44 panells radials idèntics, que es van muntar a l'interior i es van elevar curosament en la corresponent posició del cilindre de vidre complet amb un sol elevador. Tots els seus serveis, com ara conductes elèctriques i tubs d'aspersió, estan integrats invisiblement dins els junts de silicona entre els panells de vidre corbat.

Segons Stefan Behling, soci executiu sènior de Foster & Partners, va comentar: "La idea és molt senzilla: un sostre delicat que ofereix un refugi al mig d'un bonic paisatge californià. Fer-se sentir sense esforç va ser un dels reptes tècnics i d'enginyeria més durs que hem hagut de resoldre ".

La coberta de fibra de carboni

- És la coberta de fibra de carboni autoportant més gran del món.
- Té un diàmetre de 47 m i abasta 41,1 metres entre les parets de vidre.
- Pesa 73,2 tones, i és prou gran per cobrir completament un avió Boeing 757.

El vestíbul de vidre

- És la construcció de vidre estructural més gran del món.
- Cada panell de vidre de 3 per 6,7 m2 és un laminat de quatre capes i 5 centímetres de gruix.
- Les instal·lacions d'aspersió, electricitat, dades, àudio i seguretat passen a través de conductes ocults en els 44 junts de silicona entre panells de vidre.
- La façana i el sostre estan construïts amb aïllament de base per tal de poder suportar terratrèmols de magnitud 8.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... Ascensor de vidre
Ascensor de vidre amb el sostre al fons. Recorda un cel amb estrelles
Ascensor i escala
Ascensor i escala per accedir a l'auditori
Escala de pedra
La barana està integrada en la mateixa paret
Auditori a mig construir
Imatge del Google Earth en que es pot veure l'Auditori en procés de construcció