Vista general de la Plaça amb la Catedral al fons
Pl. Pallol amb la Catedral al fons. Fotografia MiG Marketing. Foto MiG marketing

Urbanització plaça Pallol

Bázquez i Guanter participa en l'estructura de la pl. Pallol

Blázquez Guanter, consultors d'estructures, han col·laborat en la fonamentació i l'estructura de la nova Pl. Pallol. Està situada en el Barri Vell de Girona, darrera del Teatre Municipal. Els arquitectes són Manel Bosch i Montserrat Nogués.

Aquesta obra ha estat premiada en els Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines, edició 2018. Apartat Paisatges. Els premis són convocats per la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). També és finalista en els premis Mies Van der Rohe.

Els European Awards for Architectural Heritage Intervention AADIPA també han premiat aquesta obra. És un un certàmen biennal organitzat des de Barcelona amb el support del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC). El premi està dirigit per Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal, arquitectes membres de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA).

El Pallol era el nom de l'antic Teatre de Comèdies que va ser substituït el 1860 per l'actual Teatre Municipal. Cal recordar que un pallol és un dipòsit públic on es guardava gra i possiblement aquest sigui l'origen més remot d'aquest espai.

La nova plaça permet esponjar una zona molt atapeïda del Barri Vell. S'han enderrocat alguns antics habitatges i també s'ha menjat una part de l'espai del pati de l'antic Hotel del Centre que actualment forma part de les oficines de l'Ajuntament. En el subsol hi ha un nou aparcament.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... Escales d'accés
Les escales ajuden a compensar el desnivell. Fotografia MiG Marketing
detall graons
Els graons són baixos i fàcil de pujar tot pasejant. Fotografia MiG Marketing
Teatre Municipal i aparcament
Teatre Municipal a l'esquerra i accés a l'aparcament al fons. Fotografia MiG Marketing