Primer contenidor
A l'agost del 2019 es col·loca el primer contenidor

Contenidors en l'estructura

Nous habitatges per a persones amb situació d'emergència

L'Ajuntament de Barcelona ha acabat uns habitatges per a persones necessitades. Hi podran estar de forma provisional amb un màxim de cinc anys.

S'han aixecat en solars en situació transitòria. Aquest tipus de estructura permet que es puguin traslladar a un altre lloc quan les circumstàncies canviïn.

L'ús de contenidors com a estructura ha permès reduir el temps de construcció i el preu. Han tardat un any i mig des de la licitació.

Son 12 habitatges. Tots tenen cuina i lavabo. Hi ha pisos de 60 metres quadrats amb dos dormitoris. Estan pensats per a famílies. Altres tenen 30 metres quadrats i una única habitació per a parelles o persones que viuen soles.

Són solucions provisionals, només per situacions d'emergència. Segons la llei catalana d'habitatge un pis ha de tenir 36 metres quadrats com a mínim.

Els contenidors estan fets de Cor-ten, un aliatge d'acer que pot suportar 40 tones de pes i condicions meteorològiques extremes.

L'arquitecte en aquest cas és David Juárez del despatx Straddle3, juntament a l'arquitecte Yaiza Terré i l'estudi Eulia.

En el terrat hi haurà un hort per a tots els veïns. Aquest fet, juntament a l'ús de plaques solars, facilita l'estalvi energètic.

El procés comença amb la reparació del contenidor marítim. Es pinta, s'aïlla i es posen divisions amb Pladur. Quan arriba al lloc de destí, està acabat.

Ciutat Vella ja té el primer bloc que està a punt per viure aquest desembre del 2019. Hi ha dos blocs més d'aquestes característiques pendents de licitació a Barcelona.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... Conjunt de contenidors
Estructura básica de contenidors
Façana acabada
Edifici acabat
Interior
Interiors
Posa el teu correu
per tenir noticies de BG
Gràcies per la confiança.
Estarem en contacte