Primer contenidor
A l'agost del 2019 es col·loca el primer contenidor

Contenidors en l'estructura

Nous habitatges per a persones amb situació d'emergència

L'Ajuntament de Barcelona ha acabat uns habitatges per a persones necessitades. Hi podran estar de forma provisional amb un màxim de cinc anys.

S'han aixecat en solars en situació transitòria. Aquest tipus de estructura permet que es puguin traslladar a un altre lloc quan les circumstàncies canviïn.

L'ús de contenidors com a estructura ha permès reduir el temps de construcció i el preu. Han tardat un any i mig des de la licitació.

Son 12 habitatges. Tots tenen cuina i lavabo. Hi ha pisos de 60 metres quadrats amb dos dormitoris. Estan pensats per a famílies. Altres tenen 30 metres quadrats i una única habitació per a parelles o persones que viuen soles.

Són solucions provisionals, només per situacions d'emergència. Segons la llei catalana d'habitatge un pis ha de tenir 36 metres quadrats com a mínim.

Els contenidors estan fets de Cor-ten, un aliatge d'acer que pot suportar 40 tones de pes i condicions meteorològiques extremes.

L'arquitecte en aquest cas és David Juárez del despatx Straddle3, juntament a l'arquitecte Yaiza Terré i l'estudi Eulia.

En el terrat hi haurà un hort per a tots els veïns. Aquest fet, juntament a l'ús de plaques solars, facilita l'estalvi energètic.

El procés comença amb la reparació del contenidor marítim. Es pinta, s'aïlla i es posen divisions amb Pladur. Quan arriba al lloc de destí, està acabat.

Ciutat Vella ja té el primer bloc que està a punt per viure aquest desembre del 2019. Hi ha dos blocs més d'aquestes característiques pendents de licitació a Barcelona.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... Conjunt de contenidors
Estructura básica de contenidors
Façana acabada
Edifici acabat
Interior
Interiors