NOTICIES arquitectura i estructura

Centre Cultural La Antigua-1

Centre cultural a Guipuzkoa

Juny 2015. El Centro de Interpretación y acogida de visitantes “La Antigua” ha estat projectat per l’estudi Ventura + Llimona. Blázquez i Guanter han fet el càlcul d’estructures. Està situat a Zumarraga (Guipuzkoa). Compta amb un museu, sala de conferències, sala d’exposicions i restaurant.

continua...
Ascensor Grup Sant Daniel
Simulació ascensor acabat

Ascensor al carrer

Maig 2015. Es construeix un ascensor al carrer per facilitar l’accés a uns edificis en una forta pujada. L’arquitecte és Ricard Turon, Blázquez i Guanter han fet el càlcul de l’estructura.

continua...
Arquia-Girona1
Fotos Adrià Goula

Pedra i fusta al casc antic

Maig 2015 Arquia, la caixa de arquitectes, ha obert una nova oficina a Girona. Javier de las Heras i Salvador Bou són els arquitectes, Blàzquez i Guanter els consultors d’estructures.

continua...
aixeta Dyson
font: fotograma video YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YtD8RxS61Ys

Una aixeta que no cal tocar

Abril 2015. Et pots rentar i eixugar les mans sense tocar res. Això sembla realment interessant, especialment en llocs públics. Aquest és un d’aquells petits invents que pel seu disseny elegant i senzill i per la innovació tecnològica poden contribuir poderosament en el disseny d’un espai. Potser només un detall, però pot ajudar a l’arquitecte quan planifica un lavabo o una cuina.

continua...
exposició Palau Robert
«Barcelona Palau Robert» per Ludvig14 - Treball propi. Disponible sota la llicència CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Exposició de RCR al Palau Robert

Març 2015. RCR arquitectes fan una expoció al Palau Robert. Passeig de Gràcia, cantonada Diagonal

Guggenheim Bilbao

Connectar usuari i arquitecte

Març 2015. Arquitectura té a veure amb les emocions, amb el que sentim en relació als llocs, els edificis en que estem. Les noves formes de comunicació estan canviant l'arquitectura perquè estan connectant els usuaris amb els arquitectes i enginyers de forma més fàcil i ràpida.

continua...
antic banc Espanya a Girona
font: mig marketing

L'antic Banc l'Espanya a Girona

Febrer 2015. En el centre de la ciutat, pl. Marquès de Camps, fa més de 4 anys que hi ha tancat un edifici emblemàtic. La crisi del sector de la construcció van obligar a aturar les obres. Ara l'ajuntament ha donat una pròrroga al projecte.

continua...
micro apartament a Nova York
font: https://www.youtube.com/watch?v=dYEmu_J-1GI

Micro apartament a NY

Febrer 2015. Sorprenent apartament de 42 metres quadrats al Soho de NovaYork. Té molts sistemes enginyosos per aprofitar l'espai.

continua...
Garatge-Forner
fotografia MiG marketing

Garatge Forner de JM. Ribot

Gener 2015. Recordem al gran arquitecte Joan Maria Ribot i una de les seves obres importants a la ciutat de Girona, el Garatge Forner. Una mostra de l'avantguarda europea dels anys 50.

continua...
Fundacio Louis Vuitton
Autor Olevy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fondation_Louis-Vuitton.JPG

El vaixell flotant de Gehry

Desembre 2014. Espectacular estructura de Frank Gehry a Paris. Serà la seu de la Fundació Luis Vuitton. Va obrir oficialment l'octubre del 2014.

continua...
PGA Catalunya Resort
Foto Eugeni Pons

PGA Catalunya Resort

Desembre 2014. Centre Esportiu PGA Catalunya Resort a Caldes de Malavella dels arquitectes Joan M. Viader i Josep Fuses. Blázquez i Guanter són els responsables de l'estructura. Aquesta obra ha estat finalista als premis d'arquitectura de les comarques gironines 2014.

continua...
Més noticies: