NOTICIES ARQUITECTURA I ESTRUCTURA

Pavelló Mies Van der Rohe. Exterior
Exterior edifici principal. Fotograma Video www.youtube.com/watch?v=Z4y3PBH8_14

Fer visible Mies Van der Rohe

Maig 2016. Aquest 2016 es celebren 30 anys de la construcció del pavelló Mies Van der Rohe a Barcelona. A partir de l'u de juny començaran diferents actes. Es busca que visitants i sobretot els barcelonins coneguin més aquesta obra i la seva importància.

Hi haurà unes jornades de portes obertes entre el 2 i el 5 de juny. Una exposició sobre l'edifici original abans de la reconstrucció. Hi haurà un cicle de conferències relacionades amb el pavelló i la seva rellevància en l'arquitectura moderna. També hi ha previst diferents espectacles de dansa.

El pavelló té unes 90.000 visites a l'any. El 30% són estudiants d'arquitectura. Amb la campanya no es busca augmentar els nombre de visitants, les instal·lacions tampoc ho podrien suportar. Sí que es vol que millorar-ne el coneixement.

Ada Colau va cessar la última directora de la Fundació Gionanna Carnevali per falta de confiança. Se espera que aquest juny anomenin el seu/seva successor/a.

L'edifici original es va concebre com el pavelló d'Alemanya per l'exposició universal de Barcelona del 1929. Acabada l'exposició, es va desmuntar. Abans, un fotògraf de Berlín, sota la supervisió de Mies, va prendre nombroses fotografies. El 1986 es va reconstruir per un equip de joves arquitectes catalans. Es va buscar la màxima fidelitat a la primera construcció.

En aquest documental hi ha una explicació detallada del pavelló i la seva importància per a l'arquitectura.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG... Pavelló Mies Van der Rohe. Pasarel·la
Pasarel·la que comunica els dos edificis. Fotograma Video www.youtube.com/watch?v=Z4y3PBH8_14
Pavelló Mies Van der Rohe. Fragment oxidat
Fragment d'un dels pilars de l'edifici original del 1929 que avui es concerva. Fotograma Video www.youtube.com/watch?v=Z4y3PBH8_14
Pavelló Mies Van der Rohe. Vista nocturna
Exterior edifici principal de nit. Fotograma Video www.youtube.com/watch?v=Z4y3PBH8_14