NOTICIES ARQUITECTURA I ESTRUCTURA

La ciutat BBVA amb l'edifici La Vela al mig
Edifici BBVA Madrid. Fotografia de Luis García,CC BY-SA 3.0 es, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42838377

L'arquitectura del BBVA Madrid

Agost 2016. La ciutat BBVA és és un conjunt d'edificis a les afores de Madrid on es centralitzen les activitats del banc. Hi ha 7 edificis baixos. Cada un té el nom d'un continent: Oceania, Àsia, Àfrica, Europa, Amèrica del Sur, Amèrica del Nord i l'Antàrtida. Els carrers que els separen tenen el nom dels oceans i mars que els separen. En el centre hi ha una plaça i l'edifici més emblemàtic: La Vela de 93 metres d'alçada. El nom el van escollir tots els treballadors en una votació.

Fins ara, el personal del banc estava repartit en diferents punts de la ciutat i això generava ineficiències. Era necessari un lloc on poder treballar junts.

ARQUITECTES

El banc va obrir un concurs internacional. Els guanyadors va ser el despatx suís Herzog & De Meuron responsables de El Nido de Pekin o de l'estadi de futbol del Bayern de Munich.

ESTRUCTURA

L'estructura de l'edifici principal és de formigó i vidre rodejat per un anell d'acer inoxidable.

Els vidres de l'edifici principal tenen una doble capa i enmig hi ha un gas especial anomenat Argon que ajuda a que des de dintre no es sentin els sons de l'exterior.

Reutilitza el 100% de l'aigua de pluja que s'aprofita en els jardins que fan de separació dels edificis

INTERIORS

No hi ha despatxos tancats. Tothom treballa en espais oberts per facilitar la col·laboració. Es busca que hi hagi menys símbols d'estatus. Hi ha sales de reunió que tothom pot reservar, no son espais privats per a ningú. Aquestes sales tenen parets de vidre transparent.

Hi ha dos restaurants, una cafeteria, un gimnàs, piscina, zona comercial i fins i tot una guarderia i una tintoreria.

Els llocs de treball no tenen paperera. Hi ha espais col·lectius per llençar de forma selectiva el paper, els envasos de plàstic i altres. Es vol condicionar que es faci servir cada cop menys el paper.

A l'agost del 2016, la major part dels treballadors ja estan en el nou edifici.

Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG...