Interior nova construcció caves Perelada
Interior

BG ha calculat l'estructura dels cellers Perelada

Perelada Vins i Caves construirà un nou celler. Han confiat amb els arquitectes RCR. Blàzquez i Guanter han fet el càlcul de l'estructura.

Les obres començaran el 2017 i es preveu que acabin el 2019. El cost serà d'uns 30 milions d'euros.

Es farà un restauració de l'edifici actual anomenat la Granja. Va ser projectat el 1941 per Adolf Florensa. També es farà una nova construcció que pretén integrar-se en l'entorn.

La nova construcció ocuparà 18.200 metres quadrats. Serà totalment diàfan, sense pilars. L'espai principal és una gran volta formada per una llosa alleugerida de formigó posttesat amb llums de fins 30 m de longitud. Hi hauran grans entrades de llum que podran il·luminar totalment la nau.

S'ha posat un gran èmfasi en l'eficiència energètica i l'ús d'energies alternatives. Hi haurà un alt nivell d'aïllament tèrmic. Els fonaments del celler s'utilitzaran per obtenir energia geotèrmica. També es farà una gestió responsable de l'aigua de pluja. Es condicionarà l'exterior de la finca amb espècies vegetals autòctones que proporcionin ombra. Els materials de l'obra seran de proximitat. També hi haurà cotxes elèctrics pels desplaçament per la zona.

Es vol que l'obra potencii el turisme i les visites al celler. Poden ser persones interessades en la cultura del vi però també per l'arquitectura, la història i la cultura de la zona. Aquest flux de visitants repercutirà en un benefici per tot l'entorn i la comarca.

Més informació sobre l'inici de les obres:

Comencen les obres... Portada noticies BG... Segueix les noticies de BG...
El nou celler de Perelada Vins i Caves - Simulació. Font: Perelada

Caves Perelada, interior detall
Noves caves. Detall